top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Importanta introducerii intr-o lucrare de licenta

Introducerea la o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie reprezinta prima sectiune si are o importanta deosebita in redactarea acesteia. Aceasta ofera cititorului primele impresii despre continutul lucrarii si relevanta acesteia, ii atrage atentia si il pregateste pentru subiectul abordat.Iata cateva motive care evidentiaza importanta introducerii intr-o lucrare de licenta:

1. Contextualizarea cercetarii: Introducerea furnizeaza un context pentru cercetarea prezentata in lucrare, aceasta oferind o prezentare generala a subiectului abordat. Autorul trebuie sa justifice alegerea subiectului si sa evidentieze relevanta acestuia in cadrul domeniului sau de studiu.2. Definirea problemei de cercetare si formularea obiectivelor: Introducerea stabileste clar problema abordata in cercetare si formularea obiectivelor acesteia. Autorul trebuie sa identifice toate lacunele din literatura de specialitate si sa argumenteze necesitatea acestei cercetari.

3. Review-ul literaturii de specialitate: Introducerea include, de obicei, si o scurta trecere in revista a literaturii de specialitate referitoare la subiectul abordat in lucrarea de licenta. Autorul trebuie sa evidentieze cercetarile anterioare si rezultatele relevante in domeniul de studiu.

4. Stabilirea premiselor si limitarilor cercetarii: Introducerea trebuie sa contina si o discutie clara despre premizele si limitarile cercetarii realizate in lucrarea de licenta. Autorul trebuie sa clarifice asumptiile, bazele teoretice si metodologice ale cercetarii, precum si eventualele restrictii sau limitari ale acesteia.

5. Captarea atentiei cititorului: Introducerea reprezinta prima oportunitate a autorului de a capta atentia cititorului si de a il atrage sa continue lectura lucrarii. O introducere scrisa bine, care prezinta intr-un mod clar si concis subiectul, poate stimula curiozitatea cititorilor.

6. Evidentierea originalitatii cercetarii: Introducerea trebuie sa evidentieze originaliatea si contributia adusa de catre student asupra domeniului de studiu. Autorul trebuie sa prezinte in mod clar cum cercetarea sa se diferentiaza de cercetarile anterioare si cum aduce un plus de valoare in domeniul de studiu.

7. Stabilirea fundatiei pentru restul lucrarii: Introducerea reprezinta fundatia pe care se construieste restul lucrarii. Aceasta stabileste contextul, problemele de cercetare, obiectivele si premizele cercetarii, si ofera o baza solida pentru dezvoltarea ulterioara a lucrarii de licenta.

In concluzie, introducerea este o componenta foarte esentiala pentru o lucrare de licenta, aceasta avand un rol crucial in captarea atentiei cititorilor, contextualizarea cercetarii, definirea problemei de cercetare si formularea obiectivelor, prezentarea literaturii de specialitate, evidentierea originalitatii cercetarii si stabilirea fundatiei pentru restul lucrarii de licenta.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page