top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Este importanta conclunzia la o lucrare de licenta sau de disertatie?

Concluzia unei lucrari de licenta sau de disertatie este ultima parte a acesteia si joaca un rol crucial in finalizarea documentului și în transmiterea rezultatelor cercetării. Este important ca aceasta parte sa fie scrisa cu atentie, pentru a oferi cititorului o imagine clara asupra rezultatelor cercetării si a concluziilor trase.

In primul rand, concluzia ar trebui sa prezinte o revizuire a obiectivelor lucrarii și cum acestea au fost sau nu au fost atinse. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum au fost abordate problemele propuse si ce rezultate au fost obținute.De asemenea, concluzia ar trebui sa prezinte și o analiza a rezultatelor obținute, cum ar fi concluziile principale si implicatiile acestora pentru domeniul respectiv. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum se situeaza cercetarea proprie in contextul cercetarilor anterioare si cum aceasta contribuie la dezvoltarea cunoștințelor din domeniu.

Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar, si sa fie documentata corespunzator pentru a permite cititorului sa verifice sursele tale si a evalua validitatea si robustetea argumentelor tale. Este important ca concluzia sa fie structurata logic, si sa prezinte o structura clara pentru a permite cititorului sa urmareasca fluxul gandirii și sa inteleaga concluziile trase.

In concluzie, concluzia unei lucrari de licenta sau de disertatie joaca un rol important in finalizarea documentului și în transmiterea rezultatelor cercetării. Ea ar trebui sa prezinte o revizuire a obiectivelor lucrarii, o analiza a rezultatelor obținute și sa fie scrisă și documentată corespunzător pentru a permite cititorului să inteleagă și să evalueze rezultatele obținute.bottom of page