top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Elaborarea primului capitol la o lucrare de licenta

Elaborarea primului capitol pentru o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie reprezinta un pas crucial in procesul de redactare a lucrarii tale de absolvire. Acest capitol serveste drept introducere in tema lucrarii tale si ofera cititorilor o perspectiva generala asupra subiectului abordat, a contextului in care se incadreaza lucrarea si a obiectivelor pe care le urmaresti in lucrarea ta de licenta. In acest articol, va vom prezenta cativa pasi importanti pe care ii puteti urma pentru a elabora un prim capitol coerent si bine structurat.



1. Introducere

Incepeti primul capitol al lucrarii cu o introducere care sa capteze atentia cititorilor. Puteti folosi o declaratie impactanta, o intrebare retorica, o anecdota sau pur si simplu un exemplu relevant pentru a atrage atentia asupra subiectului dvs. Introducerea trebuie sa ofere un context clar si sa prezinte subiectul ales pentru lucrarea dvs., expunandu-l pe scurt si aratandu-I relevanta pentru domeniul dvs. de studiu.



2. Fundamentarea teoretica

In primul capitol, trebuie sa includeti o fundamentare teoretica solida. Aceasta consta in revizuirea literaturii de specialitate existente pe subiectul dvs. de cercetare. Identificati teoriile, conceptele si cercetarile relevante care sunt legate de subiectul dvs. si explicati-le pe scurt. Puteti sa includeti si conceptele cheie si definitiile termenilor relevanti pentru a asigura o intelegere clara a contextului lucrarii de licenta. Asigurati-va ca oferiti referinte bibliografice adecvate pentru toate sursele utilizate.

3. Contextul cercetarii

In acest pas, trebuie sa explicati contextul in care se incadreaza lucrarea dvs. de licenta. Prezentati informatiile despre domeniul de studiu in care se incadreaza subiectul, precum si importanta si relevanta pe care acesta o are. Puteti aborda evolutia temei in timp, sa discutati despre situatia actuala si sa identificati problemele sau lacunele existente in cercetarea anterioara. Totodata, puteti prezenta justificarea alegerii acestui subiect si sa argumentati importanta acestuia in contextul academic.

4. Obiectivele cercetarii

In primul capitol, trebuie sa stabiliti obiectivele cercetarii dvs. Acestea trebuie sa fie clare, specifice si realizabile si sa reflecte directia pe care o va urma lucrarea dvs. de licenta. Obiectivele trebuie sa raspunda la intrebari precum “Ce vrei sa demonstrezi sau sa descoperi in aceasta lucrare?”.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page