top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Elaborarea capitolului doi pentru o lucrare de licenta

Capitolul doi la o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie este una dintre cele mai importante sectiuni dintr-o lucrare, deoarece are rolul de a introduce cititorii in tematica lucrarii si de a le oferi o perspectiva larga asupra domeniului de studiu. Elaborarea acestui capitol necesita o abordare metodica si bine structurata, deoarece serveste drept baza pentru dezvoltarea ulterioara a argumentelor si concluziilor din lucrarea de licenta. In acest articol, in continuare, va vom oferi cateva sfaturi practice in ceea ce priveste elaborarea capitolului doi intr-un mod eficient si bine structurat.1. Introducere

Incepeti capitolul cu o scurta introducere, in care sa prezentati obiectivele si structura acestuia. In introducere, trebuie sa faceti o prezentare generala a tematicii si sa explicati de ce aceasta este importanta. Este foarte important sa fie clara ideea principala a acestui capitol.2. Contextul tematic

Odata prezentata ideea principala din lucrare, este necesar sa introduceti cititorii in contextul tematic. Acesta reprezinta un pas important, deoarece va oferi o perspectiva mai larga asupra problemei de cercetare. In aceasta sectiune, trebuie sa descrieti aspectele generale ale domeniului dvs. de studiu, evolutia sa, teoriile relevante, contextul socio-economic, cultural, etc. Aceasta sectiune trebuie sa fie documentata, sa ofere exemple si sa fie cat mai bine structurata.

3. Revizuirea literaturii

Odata ce ati prezentat contextul tematic, trebuie sa efectuati o revizuire a literaturii de specialitate relevante. Aceasta sectiune trebuie sa ofere o perspectiva asupra cercetarilor si teoriilor deja existente in domeniul dvs. de studiu. Trebuie sa aveti grija sa includa surse de actualitate si relevante si sa utilizati un stil coerent in citarea acestora. Aceasta sectiune trebuie sa fie bine structurata in functie de tema principala a lucrarii de licenta.

4. Metodologia cercetarii

In aceasta sectiune, trebuie sa fie prezentata metoda de cercetare pe care o utilizati in lucrare. Acest lucru implica o descriere detaliata a metodelor si instrumentelor de cercetare, precum si a esantionului de cercetare. Este important sa fiti foarte specific in aceasta sectiune si sa explicati in detaliu de ce aceasta metodologie este cea mai potrivita pentru problema de cercetare abordata in lucrare.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page