top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Diferenta dintre o lucrare de licenta si o lucrare de disertatie

O lucrare de licenta este un proiect de cercetare pe care il realizezi la sfarsitul studiilor de licenta, in vederea obtinerii diplomei. O lucrare de disertatie este un proiect de cercetare pe care il realizezi la sfarsitul studiilor de master, in vederea obtinerii titlului de master.
Care sunt scopurile unei lucrari de licenta si unei lucrari de disertatie?


O lucrare de licenta are ca scop sa demonstreze ca ai cunostintele si abilitatile necesare pentru a practica profesia pentru care te-ai pregatit. De obicei, o lucrare de licenta presupune sa aplici cunostintele teoretice intr-un context practic, sa analizezi o problema sau o situatie din domeniul tau de studiu si sa propui o solutie sau o recomandare.
O lucrare de disertatie are ca scop sa demonstreze ca ai capacitatea de a realiza cercetare stiintifica independenta si originala. De obicei, o lucrare de disertatie presupune sa identifici o intrebare sau o ipoteza de cercetare, sa revizuiesti literatura existenta pe tema respectiva, sa colectezi si sa analizezi date, sa interpretezi rezultatele si sa tragi concluzii.


Care sunt cerintele unei lucrari de licenta si unei lucrari de disertatie?


O lucrare de licenta are in general intre 40 si 80 de pagini, in functie de domeniul de studiu si de cerintele facultatii. O lucrare de licenta contine urmatoarele elemente principale: introducere, revizuirea literaturii, metodologie, rezultate si discutii, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.


O lucrare de disertatie are in general intre 80 si 120 de pagini, in functie de domeniul de studiu si de cerintele facultatii. O lucrare de disertatie contine urmatoarele elemente principale: introducere, revizuirea literaturii, metodologie, rezultate si discutii, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.


Care sunt dificultatile unei lucrari de licenta si unei lucrari de disertatie?


O lucrare de licenta poate fi dificila din cauza lipsei experientei in realizarea unui proiect de cercetare. De asemenea, poate fi dificil sa gasesti o tema relevanta si interesanta pentru tine si pentru domeniul tau. Pentru a depasi aceste dificultati, este important sa te documentezi bine despre cerintele facultatii, sa consulti profesorii indrumatori si sa folosesti surse credibile pentru a sustine argumentele tale.


O lucrare de disertatie poate fi dificila din cauza nivelului ridicat de exigenta si originalitate al cercetarii. De asemenea, poate fi dificil sa gestionezi timpul si resursele necesare pentru a colecta si analiza datele. Pentru a depasi aceste dificultati, este important sa iti alegi o tema care te pasioneaza si care contribuie la dezvoltarea cunostintelor din domeniul tau. De asemenea, este important sa iti planifici etapele cercetarii, sa comunici constant cu profesorii indrumatori si sa folosesti metode adecvate pentru a interpreta rezultatele.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page