top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

De unde ar trebui sa se inspire studentul, in momentul in care redacteaza o lucrare de licenta?

Atunci când vine vorba de redactarea unei lucrări de licență sau a unei cercetări noi, mulți studenți se întreabă dacă ar trebui să se inspire din lucrări deja existente sau să încerce să exploreze subiectul cu abordări noi. În acest articol de blog, vom analiza avantajele și dezavantajele ambelor abordări și vom sugera o abordare echilibrată pentru a obține cele mai bune rezultate.În primul rând, să examinăm ideea de a se inspira din lucrări trecute sau deja existente. Avantajul principal este că aceste lucrări au trecut prin procesul de evaluare academică și au fost considerate demne de publicare sau de obținerea unei note bune. De asemenea, aceste lucrări pot oferi o bază solidă pentru cercetarea viitoare și pot fi utilizate ca referințe pentru a susține argumentele.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. În primul rând, se poate ca lucrările existente să nu fie actualizate sau să nu ia în considerare noile descoperiri din domeniul de cercetare. În al doilea rând, se poate ca abordarea și concluziile acestor lucrări să nu fie aplicabile pentru subiectul actual de cercetare.Pe de altă parte, dacă se dorește explorarea unor abordări noi și originale, există avantajele de a avea un subiect de cercetare nou și de a oferi o contribuție originală la domeniul de cercetare. Cercetarea nouă poate deschide uși către noi subiecte de cercetare și poate duce la descoperiri noi și interesante.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. În primul rând, poate fi dificil să găsești suficiente informații pentru a susține cercetarea nouă. În al doilea rând, procesul de evaluare poate fi mai dificil, deoarece există riscul ca cercetarea să nu fie considerată suficient de riguroasă sau de înaltă calitate.

Pentru a obține cele mai bune rezultate la o lucrare de licenta sau la o lucrare de disertatie, poate fi util să se utilizeze o abordare echilibrată care să combine beneficiile ambelor abordări. Astfel, se poate începe cu cercetarea și analiza lucrărilor existente pentru a obține o înțelegere mai profundă a subiectului de cercetare. Apoi, se poate căuta să se exploreze idei noi și să se aducă o contribuție originală prin abordări și metodologii noi.

În final, este important să nu uităm că o lucrare de licență sau o cercetare nouă trebuie să fie riguroasă și bazată pe dovezi solide. Indiferent de abordarea aleasă, trebuie să se respecte standardele academice și să se demonstreze că cercetarea este valabilă și utilă pentru domeniul de cercetare.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta.

bottom of page