top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum se scrie o disertatie buna. Totul despre lucrarea de disertatie master

Să recunoaștem: o dizertație este cel mai important document al carierei tale academice. Face parte din cererea dumneavoastră la un program de doctorat și va fi unul dintre primele lucruri pe care le văd profesorii și alți profesioniști atunci când vă revizuiesc munca. De aceea, este esențial să știi cum să scrii o disertație bună – și nu doar o dată, ci de fiecare dată când începi un nou proiect sau sarcină. Obiectivul? Pentru a vă asigura că aveți toate informațiile de care aveți nevoie înainte de a începe să scrieți, astfel încât să nu rămâneți blocat la jumătate cu nimic de arătat pentru eforturile voastre, ci confuzie cu privire la cât mai sunt de făcut!

Cum să începeți o dizertație

O dizertație este o lucrare bazată pe cercetare care urmează în general liniile directoare ale unei instituții academice. Este un proiect la care vei lucra de ceva timp și, prin urmare, este important să știi cum să începi corect o disertație.

Mai jos sunt câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă scrieți disertația:

Cercetați bine: înainte de a începe să vă scrieți lucrarea, efectuați cercetări ample asupra subiectului, astfel încât să aveți suficiente informații disponibile la îndemână atunci când este necesar în timpul procesului de scriere. De asemenea, puteți colabora cu alte persoane care au interese similare cu ale dumneavoastră sau care au cunoștințe despre subiect, astfel încât să vă ajute în colectarea de informații pentru proiectul dumneavoastră.

Scrieți o schiță: Odată ce ați terminat cu cercetarea despre subiect, creați o schiță din toate materialele colectate și asigurați-vă că acoperă fiecare aspect legat de acesta, inclusiv subiecte precum introducerea, revizuirea literaturii (dacă există), metodologia etc., împreună cu rezultatele fiecare secțiune enumerată sub acestea (de exemplu, concluzii). Acest lucru vă va ajuta să țineți evidența în timp ce scrieți ideile în propoziții mai târziu, fără a vă pierde între cuvinte, ceea ce altfel s-ar putea întâmpla dacă cineva merge înainte fără a crea o astfel de structură în prealabil - altfel nu ar exista nicio direcție pentru a merge mai departe spre atingerea obiectivelor stabilite de pe sine!
Cum se scrie o lucrare de disertație bună

Dacă cauți cum să scrii o disertație bună, atunci acest articol este cu siguranță pentru tine.

O disertație este o lucrare bazată pe cercetare care necesită timp și efort considerabil pentru a finaliza. Ar trebui să fie scris în stil APA, care are linii directoare stricte. Pentru a scrie o disertație bună, mai întâi trebuie să efectuați cercetări ample asupra subiectului care vă interesează. Citiți despre alte dizertații scrise pe subiecte similare, astfel încât să vă faceți o idee despre ce să nu includeți sau să faceți atunci când vă scrieți propria lucrare. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți teza concentrată și concisă, evitând, de asemenea, repetarea inutilă a faptelor sau ideilor deja tratate de alții înaintea noastră, care au lucrat la proiecte/studii similare înaintea noastră, precum și a celor din spatele nostru care ar fi putut folosi constatările noastre (sau părți. acestea) ca surse în propriile lor lucrări, mai târziu, pe linia undeva pe drumurile noastre colective, spre a face din această planetă ceva mai bun decât este în prezent – în toți acești mulți ani, viitorul prezent!

Cum să vă editați disertația

Editarea disertației înseamnă înțelegerea structurii disertației și asigurarea faptului că are sens. Ar trebui să utilizați un procesor de text pentru a face modificări documentului, dar puteți utiliza și Urmărirea modificărilor în programele compatibile cu Word, dacă doriți să urmăriți aceste modificări.

Înainte de editare, este important să vă asigurați că aveți o copie de rezervă a disertației, astfel încât, dacă ceva nu merge bine în timpul editării sau în timpul salvării fișierului, să nu vă pierdeți toată munca grea! De asemenea, este util să urmăriți versiunea care este editată la un moment dat, utilizând modificările de urmărire sau o altă metodă (cum ar fi denumirea fiecărui fișier).

Asigurați-vă că înțelegeți cum funcționează corectorul ortografic și corectorul gramatical înainte de a începe acest pas. Aceste caracteristici pot ajuta la identificarea automată a erorilor de ortografie și a altor greșeli; cu toate acestea, nu vor prinde totul, așa că este încă o practică bună pentru scriitorii ca noi, care iubesc atât de mult limbajul, dar nu sunt perfecti cu utilizarea lor etc.
Cel mai bun mod de a depune o disertație

Este important să aveți un plan de rezervă. Puteți să utilizați Dropbox sau un alt serviciu de stocare în cloud și să vă încărcați disertația sau să o trimiteți ca atașament prin e-mail.

Rezultatul este că ar trebui să aveți un subiect bun, o întrebare de cercetare și un design bun. Trebuie să puteți explica întrebarea dvs. de cercetare într-un limbaj simplu, astfel încât oricine să o poată înțelege. Disertația dvs. nu este doar pentru profesor sau membrii comisiei, ci și pentru colegii dvs. și pentru alții care ar putea citi acest document la un moment dat în viitor.
bottom of page