top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum se redacteaza primul capitol dintr-o lucrare de licenta?

Primul capitol al unei lucrari de licenta sau a unei lucrari de disertatie, cunoscut si sub numele de “capitol de introducere”, este cel care ofera cititorului o perspectiva asupra subiectului abordat in lucrare si a contextului in care lucrarea se incadreaza. Acest capitol trebuie sa prezinte imaginea de ansamblu a subiectului abordat si sa explice cum acesta se incadreaza in domeniul respectiv.In primul rand, capitolul de introducere trebuie sa ofere o scurta istorie a subiectului si sa arate cum acesta a evoluat de-a lungul timpului. Acest lucru va permite cititorului sa inteleaga cum s-au format teoriile si ideile care au dus mai departe la subiectul actual.De asemenea, acest capitol trebuie sa prezinte si perspectivele existente asupra subiectului abordat in lucrare. Spre exemplu, care sunt cele mai importante probleme care se studiaza in prezent si care sunt tendintele din domeniu. Acest lucru va ajuta cititorul sa inteleaga pozitia actuala in care se situeaza lucrarea in contextual actual.

Acest capitol al lucrarii de licenta sau al lucrarii de disertatie trebuie, de asemenea, sa aiba si o prezentare a metodologiei utilizate in lucrare. Acest lucru va permite cititorului sa inteleaga procesul prin care au fost obtinute informatiile si analiza datelor, si sa evalueze validitatea acestor rezultate.

Este important ca acest capitol sa fie scris clar si la obiect, evitandu-se exprimarea ambigua si orice exces de cuvinte. De asemenea, este important ca acest capitol sa fie scris cu logica si sa prezinte o structura clara pentru a permite cititorului sa urmareasca fluxul gandirii dupa care a fost redactat continutul pentru o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie.

In concluzie, primul capitol al unei lucrari de licenta sau al unei lucrari de disertatie, are un rol important, acesta oferind cititorului o perspectiva asupra subiectului si contextului in care lucrarea dvs. se incadreaza.

Acest capitol trebuie sa ofere o scurta istorie a subiectului, perspectivele curente, evolutia subiectului si metodologia utilizata, si sa fie scris intr-o maniera clara si logica pentru a permite cititorului sa inteleaga sa sa urmareasca sirul ideilor din continutul lucrarii.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page