top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum sa va pregatiti pentru sustinerea lucrarii de licenta sau de disertatie

Updated: Feb 10

In momentul in care sustii o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie poate fi un moment important in cariera academică, iar pregătirea pentru acest tip de eveniment poate face diferența între un succes sau un eșec.Iată câteva sfaturi care vă pot fi de folos si ca pot ajuta să vă pregătiți în mod adecvat:

1. Citirea cu atenție a regulamentului: Înainte de a începe pregătirea, asigurate că esti familiarizat cu regulamentul privind sustinerea lucrării de licență sau de disertație. Acest lucru te va ajuta să înțelegi cerințele și să te pregătesti în consecință.

2. Studiaza cu atentie lucrarea: Este esențial să citesti cu atenție lucrarea înainte de a o susține. Acest lucru te va ajuta să te familiarizezi cu conținutul lucrarii și să răspunzi cu ușurință la întrebările adresate de catre comisie.3. Pregăteste planul de susținere a lucrarii: Creaza un plan detaliat pentru susținerea lucrării. Acest plan trebuie să includă un rezumat al lucrării, principalele concluzii și argumente, statistici și exemple practice.

4. Învață să vorbești în public: Sustinerea lucrării de licență sau de disertație poate fi un moment stresant, dar este important să înveți să vorbești în public. Exerseaza prezentarea în fața unui grup de prieteni sau in fata familiei și cere-le să iti dea un feedback.

5. Anticipează întrebările: Este posibil să primesti întrebări de la membrii comisiei, așa că este important să te gândesti la posibile întrebări și să te pregătesti pentru a le răspunde cât mai bine.

6. Alocați timp suficient pentru pregătire: Nu începe pregătirile cu puțin timp înainte de susținere. Alocați suficient timp pentru a citi și a înțelege lucrarea inainte și pentru a te pregăti pentru întrebările comisiei.

7. Relaxează-te înainte de susținere: Este normal să fi stresat înainte de susținere, dar este important să te relaxezi și să te concentrezi pe pregătire. Încearca să te relaxezi prin exerciții de respirație sau meditație înainte de susținere.

În concluzie, pregătirea pentru susținerea lucrării de licență sau a lucrarii de disertație poate fi un proces complex, dar dacă respecti aceste sfaturi, vei fi pregătit să susții lucrarea cu încredere și să obții rezultatele dorite. Mult succes!

bottom of page