top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum sa gasiti si sa utilizati sursele pentru o lucrare de licenta

Updated: Mar 23

Pentru a gasi sursele potrivite pentru o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie, trebuie mai intai sa incepi prin a define tema si subiectul pe care doresti sa-l abordezi in lucrare.Dupa aceea, poti utiliza o serie de metode pentru a gasi sursele necesare, printre care:

1. Utilizarea bibliotecii universitare. Bibliotecile universitare au o varietate mare de surse, precum carti, articole stiintifice si studii de caz, acestea pot fi de folos in procesul de redactare a lucrarii de licenta.

2. Cautarea pe internet. Puteti utiliza diferite motoare de cautare precum Google Scholar sau JSTOR pentru a cauta sursele necesare in vederea elaborarii lucrarii de licenta.

3. Consultarea profesorilor. Va puteti consulta cu profesorii si cu coordonatorul, acestia pot oferi recomandari si sfaturi despre sursele cele mai relevante pentru subiectul ales in lucrare.

4. Utilizarea bazei de date. Puteti utiliza o varietate de baze de date precum EBSCO, JSTOR sau ProQuest, acestea pot oferi access la zeci de mii de articole stiintifice si carti legate de subiectul dvs.Dupa gasirea surselor necesare, este foarte important sa le utilizati intr-un mod cat mai efficient.

1. Cititi sursele si studiati-le cu atentie.

2. Utilizati sursele in vederea sustinerii argumentelor.

3. Asigurati-va ca utilizati citate si referinte.

Pentru a gasi sursele potrivite este important sa va planificati si sa va organizati bine timpul. Este de asemenea, foarte important, sa va asigurati ca sursele alese sunt de incredere, valide si de actualitate.

In cele din urma, este important sa aveti lucrarea de licenta bine organizata si structurata.Puteti utiliza un program de procesare a textului sau o aplicatie de notite pentru a tine evidenta surselor si ideilor. De asemenea, asigurati-va ca ati inlus citatele si referintele necesare in lucrare.

In concluzie, sa gasesti si sa utilizezi sursele potrivite pentru lucrarea ta de licenta poate fi un process dificil, dar prin urmarea regulilor si a standardelor universitatii, precum si prin planificarea si organizarea adecvata a procesului de elaborare a lucrarii, poti realiza in final o lucrare de licenta conforma, fundamentata si documentata.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta.

bottom of page