top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum sa gasiti si sa utilizati sursele pentru lucrarea de licenta

Pentru a gasi sursele potrivite pentru o lucrare de licenta, trebuie sa incepeti prin a defini tema si subiectul lucrarii. Apoi, puteti utiliza mai multe metode pentru a gasi sursele necesare, inclusiv:

1. Utilizarea bibliotecilor universitare: Bibliotecile universitare au o varietate de surse, inclusiv carti, articole din reviste si studii de caz, care pot fi de folos pentru lucrarea de licenta.

2. Cautarea pe internet: Puteti folosi motoare de cautare precum Google Scholar sau JSTOR pentru a gasi surse relevante pentru tema lucrarii de licenta.

3. Consultarea profesorilor si a mentorilor: Profesorii si mentorii pot oferi recomandari si sfaturi despre sursele cele mai relevante pentru lucrarea de licenta.

4. Utilizarea bazei de date: Exista o varietate de baze de date precum EBSCO, JSTOR, sau ProQuest care ofera acces la zeci de mii de articole de reviste si carti.

Dupa ce ati gasit sursele necesare, este important sa le utilizati in mod eficient.

1. Cititi si studiati sursele cu atentie: Asigurati-va ca intelegeti complet sursele pe care le-ati ales, si notati orice informatii relevante.

2. Utilizati sursele pentru a sustine argumentele: Asigurati-va ca utilizati sursele pentru a sustine si a intari argumentele din lucrarea de licenta.

3. Citatele si referintele: Asigurati-va ca utilizati citatele si referintele in mod corect si ca le-ati inclus in lucrarea de licenta.Pentru a gasi si utiliza sursele potrivite pentru lucrarea de licenta, este important sa va planificati si sa va organizati timpul, sa utilizati diferite metode de cautare si sa utilizati sursele in mod eficient.

In plus, trebuie sa va asigurati ca respectati regulile si standardele de citare si referinta ale universitatii sau institutiei de invatamant. Fiecare universitate sau institutie de invatamant poate avea propriile reguli si standarde de citare si referinta, asadar este important sa le urmati cu atentie.

Este, de asemenea, important sa va asigurati ca sursele alese sunt valide si credibile. In timp ce internetul poate fi o sursa valoroasa de informatii, exista si multe site-uri sau surse nesigure care pot furniza informatii inexacte sau inselatoare. Asigurati-va ca sursele alese sunt de la surse de incredere si au fost publicate sau revizuite de experti in domeniul respectiv.In cele din urma, este important sa va pastrati lucrarea de licenta organizata si bine structurata. Utilizati un program de procesare de text sau un aplicatie de notite pentru a tine evidenta surselor si informatiilor relevante, si asigurati-va ca ati inclus toate citatele si referintele necesare in lucrarea finala.

In concluzie, gasirea si utilizarea surselor potrivite pentru lucrarea de licenta poate fi un proces dificil, dar cu planificare si organizare adecvata, precum si urmarea regulilor si standardelor universitatii sau institutiei de invatamant, puteti asigura o lucrare de licenta bine fundamentata si documentata.
bottom of page