top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum sa fii fara frica la prezentarea unei lucrari de licenta in fata comisiei?

Cand ai de elaborat o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie vei avea si de prezentat acea lucrare in fata unei comisii, acesta poate fi un moment crucial in cariera universitara a oricarui student. Prezentarea unei lucrari de licenta este momentul in care studentii pot demonstra cunostintele accumulate pe parcursul cercetarii si capacitatea lor de a le aplica in practica. Insa, pentru multi student, prezentarea unei lucrari de licenta poate veni la pachet cu stres si anxietate.In continuare, vom prezenta cateva trucuri si sfaturi care pot veni in ajutorul studentilor pentru a trece cu succes prin procesul de elaborare a unei lucrari de licenta.

1. Pregatirea este cheia. Pentru a prezenta lucrarea de licenta trebuie mai intai sa va asigurati ca sunteti familiarizat cu toate informatiile din aceasta. Cercetati si memorati cu atentie fiecare aspect cu importanta din lucrarea dumneavoastra si pregatiti un plan, o schita, pentru prezentare. Ulterior, comisia va pune intrebari, iar dvs. este important sa puteti raspunde la orice intrebare ar putea veni din partea comisiei.2. Pregatirea clara si concisa. Este important la inceput sa porniti prin a va prezenta pe dvs. si scopul lucrarii de licenta. Folositi un ton calm si ferm, vorbiti clar, acest lucru va arata ca sunteti sigur de informatiile pe care le transmiteti comisiei de examinare. Utilizati exemple concrete si analogii simple pentru a ilustra informatiile complexe si a le face mult mai usor de inteles.

3. Raspunsul la intrebari. Ulterior prezentarii, comisia poate avea intrebari referitoare la lucrarea de licenta, cel mai bine este sa fiti pregatiti sa raspundeti la orice intrebare. In momentul in care raspundeti la intrebari, raspunsurile dvs. trebuie sa fie clare, concise si bazate pe informatiile din lucrare culese in urma cercetarii facute de dvs. Daca nu aveti raspunsul pentru o intrebare din partea comisiei, nu ezitati sa recunoasteti acest lucru si sa spuneti ca va veti documenta si veti reveni cu un raspuns.

4. Utilizarea materialelor vizuale. Daca aveti posibilitatea, utilizati imagini sau videoclipuri in prezentarea PowerPoint creata de catre dvs. Acest lucru va face prezentarea mult mai interactive si va ajuta comisia sa-si creeze o imagine de ansamblu asupra subiectului.

Concluzia. La finalul prezentarii, incheiati cu o concluzie scurta si concisa asupra lucrarii care sa rezume punctele principale ale acesteia si sa arate faptul ca sunteti sigur de cunostintele pe care le-ati dobandit pe parcursul elaborarii lucrarii de licenta.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta.

bottom of page