top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum redactezi primul capitol dintr-o lucrare de licenta sau de disertatie?

Primul capitol al unei lucrari de licenta sau de disertatie, cunoscut sub numele de "capitolul de introducere", este esential pentru a oferi cititorului o perspectiva asupra subiectului si a contextului in care lucrarea se incadreaza. Acest capitol ar trebui sa prezinte o imagine de ansamblu asupra subiectului si sa explice cum se incadreaza acesta in domeniul respectiv.

In primul rand, capitolul ar trebui sa ofere o scurta istorie a subiectului si sa arate cum acesta a evoluat de-a lungul timpului. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum s-au format si au evoluat ideile si teoriile care au condus la subiectul actual.

De asemenea, acest capitol al lucrarii de licenta sau de disertatie ar trebui sa prezinte si perspectivele curente asupra subiectului, de exemplu, care sunt problemele cele mai importante care se studiaza in prezent si care sunt tendintele in domeniu. Acest lucru ar ajuta cititorul sa inteleaga cum se situeaza lucrarea in contextul actual.

Capitolul lucrarii de licenta sau de disertatie ar trebui, de asemenea, sa prezinte si o prezentare a metodologiei utilizate in lucrea de licenta sau de disertatie. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum au fost obtinute si analizate datele si sa evalueze validitatea si robustetea rezultatelor.

Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar si la obiect, evitandu-se excesul de cuvinte si exprimarea ambigua. De asemenea, este important ca aceasta parte sa fie construita logic si sa prezinte o structura clara pentru a permite cititorului sa urmareasca fluxul gandirii.

In concluzie, primul capitol al unei lucrari de licenta sau de disertatie, joaca un rol important in oferind cititorului o perspectiva asupra subiectului si contextului in care lucrarea se incadreaza. Acesta ar trebui sa ofere o scurta istorie a subiectului, perspectivele curente, metodologia utilizata si sa fie scris intr-o maniera clara si logica pentru a permite cititorului sa inteleaga si sa urmareasca continutul lucrarii.bottom of page