top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cum alegi structura tezei de licență?

Updated: Dec 19, 2022

Introducere

Când scrieți o teză de licență, trebuie să luați în considerare structura. O structură bună va face teza dvs. mai ușor de citit, înțeles și revizuit. De asemenea, ajută dacă este clar și concis, deoarece acest lucru face mai ușor pentru recenzenti să privească totul cu un ochi proaspăt.

Primul paragraf

Primul paragraf ar trebui să fie un rezumat al proiectului. Ar trebui să înceapă cu o introducere a subiectului și să explice de ce este important, apoi să descrie ce vei face în cercetarea ta și, în final, să explici cum intenționezi să-ți prezinți constatările.

Primul paragraf este un loc bun pentru a include toate aceste informații, deoarece este primul lucru pe care cititorii îl vor citi când se uită la lucrarea dvs. Acest lucru face ca este important ca această secțiune să stabilească totul pentru ceea ce urmează mai târziu în lucrare, astfel încât studenții ar trebui să se asigure că toate aceste puncte sunt incluse atunci când își scriu declarația tezei.

Al 2-lea paragraf

Al doilea paragraf este rezumatul primului. Ar trebui să fie o declarație concisă a ceea ce ați făcut, dar poate conține și puțin mai multe detalii dacă trebuie să explicați ceva care nu avea sens în primul paragraf. Dacă există ceva nou aici, atunci acesta este locul unde trebuie: ar trebui să rezumă ceea ce ai spus deja, nu să adauge informații noi!

Concluzia trebuie să fie scurtă și dulce – ar trebui să fie un simplu rezumat a ceea ce s-a spus înainte, dar cu un gând sau două suplimentare despre modul în care acest proiect se aplică vieții și intereselor tale.

Concluzia ar trebui să fie un simplu rezumat a ceea ce s-a spus înainte, dar cu un gând sau două suplimentare despre modul în care acest proiect se aplică vieții și intereselor tale.Al 3-lea paragraf

În al treilea paragraf al licentei dvs., ar trebui să rezumați despre ce a fost licenta dvs. și cum a funcționat. Acesta este, de asemenea, un loc bun pentru a explica de ce a fost important și cum ați făcut-o.

De exemplu, dacă ați studia atitudinile cetățenilor față de cheltuielile guvernamentale pentru transportul public în diferite orașe, ar fi util să explicați că ați chestionat 400 de persoane din 10 orașe din întreaga țară și i-ați întrebat dacă consideră că cheltuielile guvernamentale pentru transportul public ar trebui fie crescută sau scăzută (sau menținută la nivelul actual). De asemenea, puteți menționa ce fel de întrebări au fost puse, cine a participat la sondaj (de exemplu, studenți sau adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani) și unde exact au avut loc (de exemplu, Romania).

În plus, acest paragraf ar trebui să ofere câteva detalii despre cât de mult timp a fost în realizarea cercetării înainte de a rezuma rezultatele cheie ale acestui proces de cercetare. Este adesea util să includeți cifre care arată relațiile dintre variabile, precum și tabele care prezintă date brute din sondaje sau experimente efectuate în timpul etapelor de colectare a datelor; acestea pot fi incluse fie în acest paragraf, fie într-o altă locație adecvată din schița tezei, mai târziu, atunci când a fost adăugată formatarea adecvată (cum ar fi titlurile), astfel încât să fie mai ușor pentru cititorii care nu doresc să le distragă toată atenția de grafică chiar acum, dar preferă să citească textul direct fără distrageri, cum ar fi graficele, mai întâi - mai ales că mulți cititori consideră că grafica distrage atenția oricum din cauza calității slabe a rezoluției etc...

Declarația licentei este punctul principal al lucrării dumneavoastră. Acesta este ceea ce cititorii vor căuta atunci când vor citi cercetarea dvs. și ar trebui să fie clar de la început. Paragraful de concluzie este locul în care vă încheiați teza și trageți concluzii din aceasta, precum și oferiți o scurtă prezentare generală a ceea ce ați mai învățat. prin acest proces de cercetare care ar putea fi de folos altora. De exemplu, poate ați descoperit că mai mulți oameni preferă anumite mărci decât altele pe baza anumitor aspecte ale produselor sau serviciilor lor.

Acum ar trebui să înțelegeți ce structură aveți nevoie pentru teza de licență. Următorul pas este să determinați dimensiunea hârtiei.

Concluzie

Ei bine, sper că acest articol te-a ajutat să înțelegi structura unei lucrări de licență. Nu este ușor să scrii o licenta, dar cu ceva timp și răbdare, vei reuși să o faci!

bottom of page