top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Ce tema este potrivita pentru o lucrare de licenta?

O lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie este acel proiect care trebuie elaborat de catre student la finalul aniilor de studii universitare in vederea obtinerii diplomei. Primul pas si cel mai greu este alegerea domeniului de cercetare pentru lucrare. Poti incepe prin a te gandi la un domeniu pe care l-ai studiat in timpul anilor de studii universitare sau la un subiect pe care esti dispus sa-l aprofundezi, unul care sa te pasioneze, unul care sa te faca sa-ti doresti sa il studiezi mai indeaproape ca in final sa ajungi sa-l stapanesti foarte bine.Acorda-ti suficient timp de gandire in privinta alegerii subiectului de studiu pentru a nu cadea in capcana unor teme sau titluri pe care le-ai mai auzit si care suna bine.

O alta metoda pe care o poti aplica este aceea de a alege un profesor coordonator al carui domeniu de predare iti capteaza atentia sau te pasioneaza si poti discuta ulterior cu acesta. Poti alege din lista de teme pe care coordonatorul o are la dispozitie pentru student sau puteti gasi tema si alege titlul lucrarii impreuna. Profesorul coordonator te poate ajuta foarte mult in procesul de alegere a temei, acesta avand cunostintele potrivite si canalele pe care studentul le poate accesa in procesul de culegere a informatiilor, stie exact cat de aceesibile sunt sau nu sunt informatiile pe o anume tema si cat de usor sau greu le poti gasi.Dupa alegerea temei pentru o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie, urmeaza procesul de alegere/stabilire a titlului.

Poti alege titlul inca de la inceput, insa s-ar putea sa ingreuneze procesul de cercetare si culegere a informatiilor, deoarece vei fi obligat sa redactezi si sa te documentezi strict in baza titlului ales. O metoda mult mai buna este sa incepi cu cercetarea, culegerea si prelucrarea informatiilor, sa creezi cuprinsul si sa redactezi lucrarea integral, iar abia la final in baza a ceea ce ai realizat in lucrare sa stabilesti titlul, astfel iti va fi mult mai usor si vei fi mai deschis asupra subiectului cercetat in lucrarea de licenta sau de disertatie.

Dupa ce ai stabilit tema si ai ales sau inca nu titlul lucrarii, poti incepe procesul de cercetare si redactare a lucrarii sub indrumarea coordonatorului ales.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta.

bottom of page