top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Ce inseamna o lucrare de licenta?

O lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie este un proiect de cercetare destinat evaluarii, realizat de catre student, la finalizarea studiilor universitare in vederea promovarii si obtinerii diplomei.Lucrarea se redacteaza sub indrumarea unui cadru didactic coordinator, respectand, pe parcursul elaborarii si prezentarii acesteia, cerintele impuse de catre acesta si conditiile de redactare impuse de universitate, acestea fiind diferite de la o universitate la alta. O lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie urmareste sa verifice atat capacitatea de discernamant intelectual a studentului/studentei, cat si disciplina si rigoarea modului de redactare si prezentare a acesteia.Lucrarea trebuie sa fie clara si riguros organizata, si sa dovedeasca cunostintele si ratiunea stiintifica a candidatului. Ideile exprimate in lucrare trebuie sa urmeze o cale logica si explicita. Elementele de coerenta ale textului trebuie utilizate in mod corect. Ideile se organizeaza in paragrafe, fiind redactate fara spatiu intre ele. Iar pentru o expunere cat mai reusita, se va tine cont de faptul ca nu fraza creeaza paragraful, ci ideea in sine.

O lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie trebuie sa fie structurata pe capitole si sa contina urmatoarele elemente obligatorii:

· Coperta. Aceasta trebuie sa contina numele universitatii, facultatea, localitatea, titlul “Lucrare de licenta”, numele si functia coordonatorului, numele absolventului, luna si anul de absolvire.

· Pagina de titlu. Aceasta contine numele universitatii, facultatea, localitatea, titlul lucrarii, numele si functia coordonatorului, numele absolventului, luna si anul de absolvire.

· Cuprinsul.

· Introducerea. Aceasta trebuie sa evidentieze obiectivul cercetarii din lucrare si metoda de cercetare utilizata.

· Capitolele si subcapitolele acestora.

· Concluzia.

· Bibliografia.

Anexele. Acestea reprezinta materialele care pot completa ideile si ipotezele lucrarii, la acestea facandu-se referire pe parcursul lucrarii.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.

bottom of page