top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Ce este o lucrare de licenta sau de disertatie pe domeniul istorie?

O lucrare de licenta sau disertatie este o lucrare de cercetare care este necesară ca parte a unui program de absolvire pentru a obține o diplomă de licență, care este de obicei o calificare postuniversitară care se încadrează între o diplomă de licență și o diplomă de licență. diplomă de master.

Dacă scrieți o lucrare de licență pe tema istoriei, va trebui să alegeți o anumită zonă de istorie pe care să vă concentrați și să efectuați cercetări pe tema respectivă. Aceasta ar putea implica citirea și analiza surselor primare și secundare, cum ar fi documente istorice, artefacte și articole academice, pentru a construi o înțelegere aprofundată a subiectului.

În lucrarea dvs. de licență, va trebui să vă prezentați cercetarea într-o manieră clară și logică, folosind citările și referințe adecvate pentru a recunoaște munca altora. De asemenea, va trebui să demonstrați înțelegerea dvs. a contextului mai larg al subiectului dvs. și a semnificației acestuia în domeniul istoriei.

Lucrarea dvs. de licență va fi probabil revizuită de un grup de experți în domeniul istoriei și vi se poate cere să vă susțineți munca într-un examen oral. Lungimea și formatul unei lucrari de licență pot varia în funcție de cerințele specifice ale programului dvs. de absolvire și de universitatea pe care o urmați.
Aici sunt câteva idei de subiecte pentru o lucrare de licență în istorie:


Impactul Revoluției Industriale asupra societății și economiei în Europa în secolul al XIX-lea.


Rolul femeilor în mișcările pentru drepturi civile și libertate în SUA în secolul al XX-lea.


Evoluția ideilor politice și sociale în Europa în timpul Renascentistei.


Influence of colonialism on the development of Third World countries.


The role of religion in shaping political and social movements in history.


The impact of technological advances on warfare throughout history.


The evolution of education systems in the modern era.


The role of diplomacy in preventing or ending conflicts throughout history.


The role of media in shaping public opinion and political discourse throughout history.


The impact of economic policy on the development of societies throughout history.


Acestea sunt doar câteva exemple. Puteți alege orice subiect care vă interesează și care se încadrează în domeniul istoriei. Este important să alegeți un subiect care vă va permite să faceți o cercetare detaliată și să prezentați o lucrare de licenta sau de disertatie de calitate.
bottom of page