top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cat de importanta este introducerea intr-o lucrare de licenta sau de disertatie?

Introducerea este prima parte a unei lucrari de licenta sau de disertatie si joaca un rol crucial in atragerea cititorului si orientarea acestuia in ceea ce urmeaza sa citeasca.

Primul paragraf al introducerii, cunoscut sub numele de "paragraf de acoperire", ar trebui sa prezinte contextul lucrarii si sa ofere o scurta descriere a subiectului acesteia. Acest lucru ar trebui sa ajute cititorul sa inteleaga motivul pentru care a fost ales subiectul si cum se incadreaza acesta in domeniul respectiv.

Al doilea paragraf, cunoscut sub numele de "paragraf de probleme", ar trebui sa prezinte problema sau problemele principale abordate in lucrare. Acest lucru ar trebui sa ajute cititorul sa inteleaga ce va fi discutat in lucrare si cum va fi abordat subiectul.

Al treilea paragraf, cunoscut sub numele de "paragraf de obiective", ar trebui sa prezinte obiectivele lucrarii si sa explice cum acestea vor fi atinse. Acest lucru ar trebui sa ajute cititorul sa inteleaga ce se doreste a fi realizat prin lucrare si cum va fi atins acest lucru.In cele din urma, un rezumat al lucrarii ar trebui sa fie prezentat pentru a oferi cititorului o idee generala despre ceea ce va fi discutat in lucrare.

Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar si la obiect, evitandu-se excesul de cuvinte si exprimarea ambigua. De asemenea, este important ca aceasta parte sa fie construita logic si sa prezinte o structura clara pentru a permite cititorului sa urmareasca fluxul gandirii.

In concluzie, introducerea joaca un rol crucial in orientarea cititorului si in atragerea acestuia catre lucrarea licenta sau de disertatie, prin prezentarea contextului, problemei, obiectivelor si rezumatului acesteia. Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar si logic pentru a permite cititorului sa inteleaga si sa urmareasca cu usurinta continutul lucrarii.bottom of page