top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Cat de importanta este introducerea intr-o lucrare de licenta?

Introducerea reprezinta prima parte dintr-o lucrare de licenta sau o lucrare de disertatie si are un rol crucial in atragerea cititorului si orientarea acestuia in privinta a ceea ce urmeaza sa citeasca in lucrare.Primul paragraf al introducerii, avand un alt nume si anume “paragraf de acoperire”, trebuie sa prezinte contextual lucrarii si sa ofere o descriere scurta a subiectului abordat in lucrare. Acest lucru este pentru a ajuta cititorul sa inteleaga motivul pentru care a fost ales subiectul respectiv si cum se incadreaza subiectul in domeniul respectiv de studiu.

Cel de al doilea paragraf, cunoscut si sub numele de “paragraf de probleme”, prezinta problemele abordate in lucrarea de licenta. Acest lucru este menit sa ajute cititorul sa inteleaga ce se va discuta in lucrare si cum a fost abordat subiectul.Cel de al treilea paragraf, cunoscut si sub numele de “paragraf de obiective”, prezinta obiectivele lucrarii si cum acestea vor fi atinse. Acest lucru este pentru a ajuta cititorul sa inteleaga ce se doreste a se realiza prin intermediul lucrarii de licenta si cum va fi atins obiectivul respectiv.

In cele din urma, este nevoie de un rezumat al lucrarii present la inceputul acesteia pentru a oferi cititorului o idee generala despre ceea ce va fi discutat in lucrarea de licenta.

Este important ca introducerea sa fie scris clar si la obiect, evitand cuvintele in exces si exprimarea ambigua. De asemenea, este foarte important ca introducerea sa fie construita logic si sa evidentieze o structura clara pentru a ii permite persoanei care citeste lucrarea sa urmareasca fluxul gandirii.

In concluzie, introducerea joaca un rol crucial in orientarea cititorilor si in atragerea acestora catre lucrarea de licenta sau lucrarea de disertatie, prin prezentarea contextului, problemelor, obiectivelor si rezumatul lucrarii. Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar si cu logica astfel incat sa ii permita cititorului sa inteleaga si sa urmareasca cu usurinta continutul intregii lucrari.

Echipa noastra se ocupa de lucrari de licenta si de lucrari de disertatie de 14 ani si de aceea suntem cel mai bun site pentru lucrari de licenta. Suntem in top cand vine vorba de redactare lucrare de licenta. Redactam licente neplagiate oferind seriozitate si garantia unor lucrari neplagiate.....

bottom of page