top of page
  • Writer's pictureArdeleanu Iulian

Al doi-lea capitol din lucrarea de licenta sau de disertatie nu mai este o provocare

Cel de-al doilea capitol al unei lucrari de licenta sau de disertatie, cunoscut sub numele de "capitolul de revizuire a literaturii", este esential pentru a oferi cititorului o perspectivă asupra cercetărilor anterioare legate de subiectul lucrării și pentru a stabili un context pentru cercetarea proprie. Acest capitol ar trebui să prezinte o imagine de ansamblu asupra cercetărilor anterioare și să arate cum se incadrează acestea în domeniul respectiv.

In primul rand, capitolul ar trebui sa prezinte o revizuire a celei mai importante literaturi legate de subiectul lucrarii. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum s-au format și au evoluat ideile și teoriile care au condus la subiectul actual și cum se raporteaza aceasta la lucrarea ta.De asemenea, acest capitol ar trebui sa examineze si contributiile anterioare, cum ar fi studiile relevante și rezultatele cercetărilor anterioare, precum și punctele forte și slăbiciunile acestora. Acest lucru ar permite cititorului sa inteleaga cum se situeaza cercetarea proprie in contextul cercetarilor anterioare.

Este important ca aceasta parte sa fie organizata logic, si sa prezinte o structura clara pentru a permite cititorului sa urmareasca fluxul gandirii si sa inteleaga cum se raporteaza ideile tale la cele anterioare. Este important ca aceasta parte sa fie scrisa clar, si sa fie documentata corespunzator pentru a permite cititorului sa verifice sursele tale si a evalua validitatea si robustetea argumentelor tale.

In concluzie, cel de-al doilea capitol al unei lucrari de licenta sau de disertatie, joaca un rol important in oferind cititorului o perspectiva asupra cercetarilor anterioare legate de subiectul lucrarii si in stabilirea unui context pentru cercetarea proprie. Ar trebui sa prezinte o revizuire a celei mai importante literaturi legate de subiectul lucrarii, contributiile anterioare și sa fie organizat si documentat corespunzator pentru a permite cititorului sa inteleaga si sa evalueze argumentele și metodologia lucrarii tale.bottom of page